ПРО ТАЇНСТВО СОБОРУВАННЯ

 У чині Таїнства молитовно просимо у Господа Бога відпущення гріхів і, як наслідок цього, зцілення від хвороб. ТАЇНСТВО СОБОРУВАННЯ здійснюється над особами православного віросповідання старше семи років, що страждають тілесними або душевними хворобами. Під останніми можна розуміти і важкий духовний стан: смуток, скорботу, відчай, бо причиною їх можуть бути нерозкаяні гріхи, які можливо, навіть не усвідомлювані самою людиною. Тому, Таїнство може бути здійснене і над фізично здоровими людьми. За традицією, загальне Соборування звершують у Великий піст.

Особливої підготовки Таїнство не вимагає, вживати їжу перед Соборуванням можна. Є традиція Причащатися до або після (різниці немає) прийняття Таїнства Соборування.

Для соборування необхідно:

  • одягтися так, щоб можливо було легко дістати до верхньої частини грудної клітини, (бо священик буде помазувати святим єлеєм на обличчі, грудній клітині і руках);
  • з собою можна взяти паперові серветки, щоб витирати залишки єлею;
  • в  храмі  придбати свічку, яку треба буде тримати під час звершення Соборування;
  • прийти в храм завчасно (за 15-30 хвилин до початку), щоб внести Ваше ім’я до списку, який буде читатися протягом усього Таїнства.

(59)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів